Colau demana una “disculpa oficial” als infants

L'alcaldessa apunta al "fracàs rotund" del model de residències i afirma que caldrà investigar què ha passat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que els nens i joves mereixen una “disculpa oficial” pel tracte durant la pandèmia i ha valorat que al setembre es desfaci l'”error” de situar les escoles com un lloc “perillós”. En declaracions a Ràdio4, ha reiterat que infants i joves han estat “els grans oblidats” i se’ls ha “estigmatitzat”. “Benvinguda rectificació, que comenci el curs i que es treballi de la mà de la comunitat educativa perquè pugui ser 100% presencial”, ha valorat. Per a Colau, la gestió educativa s’ha fet “força malament” fins ara. D’altra banda, ha considerat un “fracàs rotund” el model de gestió de les residències i ha afirmat que caldrà investigar què ha passat en el que considera el principal error de gestió.

Publicitat

L’alcaldessa ha afirmat que sí havien de tancar les escoles en el moment de confinament total però ha rebutjat que hagin estat dels darrers equipaments en obrir, quan ha afirmat que no hi havia “cap dada científica” que avalés que fossin un lloc perillós. Així, ha insistit que “no estava justificat” que els infants i joves haguessin de romandre 40 dies confinats a casa, quan als adults ja se’ls permetia sortir. “Es deu una disculpa oficial a les criatures i gent jove perquè han estat els grans oblidats”, ha apuntat.

Colau ha manifestat també que la pandèmia ha posat en evidència la necessitat d’un nou model de turisme i ha assegurat que l’actual ja estava en qüestió abans. En aquest sentit, ha afirmat que no es pot dependre tant d’una activitat econòmica i que cal “accelerar transformacions econòmiques”, també de l’espai públic i amb una visió cap al medi ambient. Entre d’altres, ha situat que el centre s’ha de “tornar a ‘veïnificar'” i que les persones han de ser el centre de la mobilitat de la ciutat.

Per últim, ha tornat a lamentar les “pràctiques de linxament” a les xarxes socials que pateixen moltes persones públiques, com ella, i ha assegurat que aquestes són “més acarnissades” en el cas de dones. “No ho hem de permetre”, ha afirmat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes