El Gobierno premia el País Basc amb tres noves competències

Són ajudes pre-jubilació pels afectats per ERO, legislació farmacèutica i l'atenció sanitària de l'assegurança escolar

La Comissió Mixta de Transferències Estat-País Basc ha acordat aquest dijous la cessió de tres noves competències al govern basc, a poques hores perquè comenci la campanya electoral per a les eleccions del 12 de juliol. Es tracta de les ajudes prèvies a la jubilació ordinària per a persones afectades per expedients de regulació d’ocupació (ERO), l’execució de la legislació sobre productes farmacèutics i les prestacions sanitàries de l’assegurança escolar, que ara es gestionaran des d’Ajuria Enea.

Publicitat

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, ha presidit la trobada, en què també hi ha participat el conseller basc de Governança Pública i Autogovern, Josu Erkoreka. La despesa d’aquesta gestió, uns 7,5 milions d’euros, s’abonarà deduint el 6,24% de la transferència que l’executiu basc fa anualment als comptes de l’Estat gràcies al seu sistema propi de finançament.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes