Cuixar avisa l’Estat que “no coneix la societat catalana”

El president d'Òmnium reivindica als 182.000 socis "la legitimitat de la lluita no violenta i la desobediència civil"

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, s’ha adreçat als 182.000 socis de l’entitat en una nova carta enviada des de la presó de Lledoners. “Si l’Estat es pensa que perpetuar la impunitat no té costos, és que no coneix la societat catalana”, avisa Cuixart en la missiva. “La impunitat perpètua de la corrupció borbònica o la impunitat de la brutalitat policial de l’1-O són dues cares de la mateixa moneda, dos problemes estructurals que tenen en la fiscalia o el PSOE els seus aliats, i en l’hereu de Joan Carles I la garantia de continuïtat”, ha assegurat el líder d’Òmnium, després de 32 mesos de presó. Cuixart ha reiterat que està lluny de penediments i ha reivindicat “la legitimitat de la lluita no violenta i la desobediència civil”.

Publicitat

“Precisament per això els poders de l’Estat condemnen la protesta i la llibertat d’expressió. Aquests són els mateixos que malden per salvar el Règim del 78 al preu que sigui”, ha recalcat el president d’Òmnium Cultural, que en la carta igualment ha encoratjat els socis de l’entitat “a transformar la indignació col·lectiva en motor de canvi, amb tanta determinació com esperança”. “Que ningú no dubti de la força de la gent”, ha sentenciat Cuixart, que ha aplaudit les eleccions que hi ha en marxa en el sí de la Junta directiva d’Òmnium. “Seran un nou pas per continuar reforçant l’entitat. Els lideratges compartits són l’única garantia per reeixir”, ha recordat Cuixart.

“Que a l’estat espanyol no hi hagi justícia gairebé ni és notícia”

El president d’Òmnium també ha volgut opinar en la missiva als 182.000 socis sobre la denegació del Tribunal Constitucional a la seva llibertat i la sentència del Suprem que obliga els governs català, balear i valencià a comunicar-se en castellà. “Són dos fets que vulneren el dret internacional i ignoren les peticions d’Amnistia Internacional i de les Nacions Unides per respectar els drets humans”, ha sentenciat Cuixart. “Que a l’estat espanyol no hi ha justícia gairebé ni és notícia”, ha lamentat el president d’Òmnium Cultural, que ha posat a l’altre cantó de la balança una societat catalana “que ha sabut transformar la repressió en més maduresa i empoderament col·lectiu”.

“L’únic judici just possible serà al Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg”, ha conclòs Cuixart.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes