Bargalló vol que l’educació obligatòria sigui presencial i amb grups estables

Proposarà que es prengui la temperatura abans d'entrar a les escoles

Publicitat

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat aquest divendres que de cara al setembre el departament vol garantir la presencialitat en l’educació obligatòria, establir “grups estables” a les aules per millorar la traçabilitat i proposarà prendre la temperatura als alumnes abans d’entrar a les escoles.

En unes declaracions a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, coincidint amb l’últim dia de curs, ha assegurat: “La presencialitat l’hem de garantir en l’educació obligatòria, a Primària i a Secundària”, i ha afegit que a partir de la postobligatòria no l’amoïna si la presencialitat no es pot garantir diàriament.

“No es tracta de desdoblar grups, sinó de fer-los estables, amb condicions higièniques i sanitàries, i que tinguin un tractament individualitzat”, ha afirmat Bargalló, que ha afegit que els alumnes podran interactuar entre ells.

Ha assenyalat que la Generalitat treballa amb aquesta figura del grup estable per garantir la traçabilitat: “Un grup estable és com una família”, ha dit el conseller, que ha afegit que cada alumne tindrà diferents grups estables com el del transport escolar, l’aula, les extraescolars i la seva pròpia família.

“Si no tinguéssim un grup estable a l’escola, que pot ser de 15 a 22 alumnes, per exemple, seria de 300. La traçabilitat entre 300 o entre 15, 18 o 22 és molt diferent”, ha afegit.

Els professors amb màscareta no serà habitual

Pel que fa a les ràtios, ha assegurat que seran diferents a les habituals però que també ho seran de les que hi ha hagut al juny, perquè ara compten amb una distància d’1,5 metres, ha insistit que l’escola “no és un perill” i ha dit que la imatge del professor amb màscara no serà habitual.

Bargalló, sobre la seva proposta de prendre la temperatura abans d’entrar a les escoles i que ha dit que traslladarà al Consell Escolar de Catalunya, ha posat d’exemple les llars d’infants, on els nens tenen episodis de febre, i ha dit que cada cas no pot suposar el tancament del centre: “El més segur és que, abans d’entrar al centre, se li prengui la temperatura i si en té que no hi entri”.

El conseller ha remarcat que, de cara al setembre, es contractarà personal perquè els centres puguin fer “vida normal” i que han analitzat les necessitats escola a escola, sense voler entrar en xifres, a més de remarcar que el personal es contractarà l’1 de setembre.

També ha dit que, de cara al proper curs, hi haurà modificacions en aspectes com l’entrada i sortida dels centres, el menjador i el pati, per adaptar-se a les condicions sanitàries, on possiblement s’haurà d’establir més torns.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes