El PP està preocupat per si el PSOE està “redactant” una Constitució

La sotssecretària critica Franco per "defensar-se a si mateix i no acceptar" que va cometre un error

La sotssecretària de Política Social, Cuca Gamarra, ha assegurat aquest dijous que és “preocupant” que el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, indiqués al Congrés dels Diputats que Espanya es troba enmig d’una “crisi constituent”.

Publicitat

“S’està redactant una Constitució?”, s’ha preguntat Gamarra en una entrevista a ‘Las mañanas de RNE’ després que Campo s’expressés així en resposta a la diputada d’ERC María Carvalho, que li va dir si “el Govern espanyol pensa considerar terrorista el moviment antifeixista”.

En aquest context, Gamarra ha preguntat si l’executiu ha parlat amb cap força parlamentària per canviar la Carta Magna. “Han activat algun tipus d’organisme per fer aquest debat? Que això ho digui un membre del govern és més que preocupant”, ha postil·lat.

D’altra banda, Gamarra ha criticat el delegat del Govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, per “defensar-se a si mateix” durant la seva declaració com imputat per un presumpte delicte de prevaricació administrativa i “no acceptar” que va cometre l’error de permetre la manifestació del 8 de març.

En aquest sentit, la dirigent popular ha assegurat que Franco tan sols va utilitzar “tots els mecanismes al seu abast” quan, en realitat, hi havia “molts informes que deixaven clar que hi havia alertes” i que es podia haver “previngut” l’impacte del coronavirus.

“Aquests informes que des del mes de febrer alertaven de la gravetat del que ens cauria a sobre, de l’hecatombe com deia el forense. Deixaven clar que alguna cosa passaria i que calia prevenir i prendre mesures de distanciament, i no es van prendre”, ha lamentat.

La sotssecretària ha insistit que “si s’haguessin pres decisions” ara hi hauria unes “dades diferents”. “Crec que el que va fer va ser defensar-se a si mateix i no acceptar què va passar, que és que va arribar tard”, ha assenyalat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes