Washington aprova una llei d’emergència que prohibeix l’ús de gas pebre i bales de goma contra els manifestants

La legislació s'ha aprovat per unanimitat

El Consell del Districte de Columbia ha aprovat aquest dimarts un projecte de llei d’emergència que pretén reformar la policia de la zona i, entre d’altres disposicions, prohibeix l’ús de gas pebre, bales de goma i granades d’atordiment contra els manifestants.

Publicitat

La legislació, que s’ha aprovat per unanimitat, també impedeix al Departament de Policia Metropolitana contractar agents que han estat acomiadats en una altra jurisdicció o han renunciat abans de rebre una mesura disciplinària.

Aquests canvis seran vigents durant 90 dies, segons ha informat ‘The Washington Post’, però es poden estendre fins als 225 amb una segona votació. El Concell haurà de celebrar vistes públiques i tornar a votar si volen que la mesura sigui permanent.

La Policia de Washington va utilitzar gas pebre i bales de goma per dispersar els manifestants als afores de la Casa Blanca en una de les múltiples protestes que s’han registrat als Estats Units arran de la mort del ciutadà afroamericà George Floyd.

L’objectiu era que el president dels Estats Units, Donald Trump, es pogués acostar a l’església de Saint John, motiu pel qual es va haver d’ampliar el cordó de seguretat cap al Parc Lafayette, on el president es va fotografiar alçant una bíblia.

Mentre l’alcaldessa de Washington, Muriel Bowser, va condemnar les accions de la policia, el fiscal general dels Estats Units, William Barr, va defensar l’actuació policial i va indicar que la multitud “s’estava tornant més rebel”.

Barr ha especificat aquest dimarts que l’ús de la Policia Federal i les tropes de la Guàrdia Nacional a Washington va ser “necessari” perquè els aldarulls eren “perillosos” i havien arribat a “nivells sense precedents”, ha informat la cadena de televisió CNN.

El fiscal general, que també ha defensat que desplegar la policia i les forces militars era una “resposta temporal a una crisi de seguretat”, ha assenyalat que “els aldarulls a la seu del govern amenaçaven la seguretat dels agents de la llei i les operacions del Govern dels Estats Units”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes