L’OMS avança que en poques setmanes hi haurà “bones notícies” sobre la vacuna contra la covid-19

Tot i que assegura que la cura no sortirà el 2020

Publicitat

La directora del Departament de Salut Pública i Ambient de l’OMS, María Neira, ha assegurat que la vacuna contra la covid-19 no estarà disponible aquest any, tot i que ha afirmat que d’aquí poques setmanes hi haurà “bones notícies” sobre el tractament.

Durant les ‘Conversaciones 2020’ del diari ‘elEconomista’, Neira ha dit que “potser” a començament del 2021 ja es podrà comercialitzar una vacuna contra el coronavirus, tot i que ha avisat que cal ser “realistes” i veure que només falten sis mesos per acabar l’any i que no donarà temps a desenvolupar-la.

“Aquest any ho veig francament difícil per molta acceleració que hi hagi i es tingui el màxim suport de tots els països i de l’OMS per obtenir-la, però hi ha molts processos que cal seguir per assegurar que quan surti al mercat sigui segura”, ha recalcat la dirigent de l’OMS.

Ara bé, respecte als tractaments, després que l’organisme hagi reprès la recreca amb el fàrmac hidroxicloroquina, Neira ha assegurat que d’aquí poques setmanes se sabrà si aporta beneficis, i que els tractaments que s’utilitzen, i que l’OMS valora actualment, donaran “bones notícies”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes