La Generalitat envia al Gobierno les 4.600 queixes d’afectats per ERTO

Exigeix que "resolgui de manera immediata" els problemes que tenen per cobrar l'atur

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha enviat una reclamació al Govern central després de rebre en tan sol un mes més de 4.600 queixes d’afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) provocats per la crisi del coronavirus.

Publicitat

Fonts del departament han informat aquest dimarts a Europa Press que han demanat al Ministeri de Treball i Economia Social que el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) “resolgui de manera immediata” els problemes que estan tenint els treballadors en ERTO per cobrar la seva prestació de l’atur.

La Conselleria liderada per Chakir l’Homrani va obrir una bústia de queixes a principis de maig, a través del correu ‘queixes.atur.tsf@gencat.cat’, on els treballadors han traslladat a la Generalitat les seves crítiques per no haver cobrat l’atur, alguns no perceben res des de mitjan març, i el “dèficit d’atenció” per part del SEPE.

“El departament va prendre aquesta iniciativa per intentar donar suport a les persones afectades instant el Ministeri i al SEPE a resoldre, amb la intensitat i celeritat que la situació requeria, els problemes que els ciutadans amb ERTO pendents de cobrar la prestació de l’atur patien com a conseqüència de la gestió del SEPE”, han exposat les citades fonts.

Altres iniciatives

La Conselleria de Treball ha remarcat que la bústia de queixes “no ha estat l’única iniciativa” per intentar resoldre aquesta qüestió, malgrat no tenir les competències en les prestacions de l’atur.

Ha recordat que va oferir al SEPE “fins a en cinc ocasions” el suport tecnològic, la infraestructura i el personal del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

“Desgraciadament, els diversos i continuats oferiments no van ser considerats ni pel Ministeri de Treball ni pel SEPE, cosa que ha generat certa frustració i impotència atenent que el departament ha intentat millorar la coordinació i ajudar en la gestió d’una situació de gran complexitat que ha perjudicat centenars de milers de persones treballadores a Catalunya”, ha sostingut.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes