Aragonès refreda les crides d’ERC a convocar eleccions

"Tenim moltíssima feina"

Publicitat

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebutjat aquest dimarts pronunciar-se sobre si s’han de convocar eleccions a Catalunya i ha defensat que ara el Govern està centrat a abordar la crisi del coronavirus: “Tenim moltíssima feina”.

“Sobre aquesta qüestió, no hi ha novetats respecte al que s’ha dit en els últims dies. No sortirà cap paraula de la meva boca que pugui interpretar-se per obrir una polèmica”, ha contestat en resposta a les preguntes dels periodistes en la roda de premsa posterior a la primera reunió presencial del Consell Executiu després del confinament.

Aragonès ha insistit que en les últimes setmanes “cadascú ha expressat quin és el seu punt de vista” sobre si s’haurien de convocar eleccions a Catalunya, per la qual cosa ha descartat tornar a opinar sobre el tema.

Aquesta qüestió ha estat un dels punts de discrepància entre JxCat i ERC en les últimes setmanes, ja que la formació postconvergent i el president de la Generalitat, Quim Torra, rebutgen fixar ara una data per als comicis, malgrat que al gener va anunciar que la fixaria després d’aprovar els Pressupostos, i des d’ERC demanen pactar la data entre els dos socis de govern.

Per la seva banda, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reiterat que la competència per convocar eleccions és de Torra i, en ser preguntada per si es planteja alguna remodelació en l’Executiu català, ha dit que no li consta que estigui sobre la taula.

Així mateix, ha tornat a subratllar que ara el Govern està centrat a superar els efectes de la pandèmia i que no és moment de parlar d’eleccions: “La ciutadania no està demanant eleccions, està demanant solucions”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes