El Gobierno anuncia que reprendrà la taula de diàleg quan acabi l’estat d’alarma

La vicepresidenta atribueix la falta de confiança de Torra al fet que "la taula la va impulsar ERC"

La vicepresidenta primera de govern espanyol, Carmen Calvo, assegura que al juliol es reprendrà la taula de diàleg amb Catalunya. “Tan bon punt sortim de l’alarma posarem data i tornarem a seure”, ha detallat en una entrevista que publica aquest diumenge ‘La Vanguardia’ en la qual afirma que “de la situació de Catalunya només en podem sortir a partir d’escoltar-nos, entendre’ns i arribar a acords”. La vicepresidenta atribueix la falta de confiança del president de la Generalitat, Quim Torra, al fet que “la taula la va impulsar ERC”. “Ara estan molt separats entre ells”, diu en al·lusió als republicans i a Junts per Catalunya. Calvo considera que ara mateix “Espanya necessita estabilitat” i assegura que el seu govern “n’hi donarà”.

Publicitat

La vicepresidenta primera assegura que el govern de coalició “està unit” perquè “travessar una desgràcia com la que hem viscut uneix”. Calvo diu que han demostrat que tenen una “capacitat immensa de dialogar i negociar”. “S’equivoquen els que somien a fer caure aquest govern”, conclou tot afegint que el Partit Popular ha de triar: “o es deixa conduir per Vox o li para els peus”. “Esperem que frenin l’extrema dreta i s’avinguin a arribar a pactes amb el govern”, reflexiona amb veu alta. “El que em preocupa és que el PP s’autolimiti a parlar només amb Vox i no puguem tenir diàleg amb ells”, explica tot criticant que “Pablo Casado encara no s’ha assabentat que tenim al davant quatre anys de legislatura, amb un Govern constitucional, legal i legítim”. De fet, la vicepresidenta assegura que el seu govern “buscarà els suports necessaris” per tirar endavant els pressupostos generals de l’Estat del 2021.

Preguntada per si tem per l’obertura d’un front judicial a propòsit de la manifestació del 8-M, la vicepresidenta considera que l’estratègia de la ultradreta i del PP d'”atacar el feminisme és un error terrible”. “No només és un error immens, sinó que serà una derrota immensa”, afirma tot recordant que “a cap dreta de cap altre país se li ha acudit pensar que les manifestacions que hi va haver arreu del món el 8 de març eren el focus de la covid-19”.

La vicepresidenta primera reitera la plena confiança del govern en el ministre Fernando Grande-Marlaska i el defensa assegurant que l’únic que pretenia amb el cessament del coronel Diego Pérez de los Cobos era fer “una cosa tan normal i tan pròpia d’una democràcia com formar un equip de la seva confiança a l’hora d’obrir la legislatura”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes