Xoc entre Costa i Cs

Carrizosa demana la paraula per replicar Rodríguez (ERC) però el diputat de JxCat ho rebutja

Publicitat

Nova topada entre el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, i el grup de Cs, durant el ple d’aquest dijous. La discussió ha tingut lloc durant el debat de la moció de Cs sobre l’espai públic, quan Costa -que ha presidit el ple al final de la sessió del matí- ha donat la paraula a José Rodríguez (ERC), “per contradiccions”. El diputat ha dit a Carrizosa que no pot afirmar qui viu a Nou Barris, després de debatre sobre els talls a la Meridiana. El portaveu de Cs ha demanat torn de paraula però Costa no li ha concedit: “No cal obrir un debat, no hi ha torn de contrarèplica a les contradiccions i els diputats no es poden replicar eternament”, ha apuntat. Els diputats de Cs han protestat i Costa ha cridat Noemí de la Calle a l’ordre.

La secretària tercera de la Mesa, Laura Vílchez -que seu al costat de Costa- també ha reclamat al vicepresident primer que concedís el torn de rèplica a Carrizosa. Segons fonts de Cs, Costa ha fet callar Vílchez i “li ha girat la cara”. El grup taronja considera que Costa l’hauria d’haver escoltat perquè són “companys de Mesa”.

És per aquest motiu que De la Calle ha dit “masclista” a Costa. Tot seguit, el vicepresident primer l’ha cridat a l’ordre. “Ja veiem perquè serveix el Pla d’Igualtat del Parlament si ni el vicepresident primer és capaç de respectar-lo”, han afegit les fonts de Cs. En aixecar-se la sessió, Vílchez i Carrizosa han continuat parlant amb Costa.

El vicepresident primer del Parlament ha explicat a l’ACN que els diputats de Cs estaven parlant sense tenir la paraula, i ha justificat que ell no ha fet res més que aplicar el reglament de la cambra.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes