Robles “admira” la Guardia Civil

"Respecte a les decisions del ministre d'Interior no opino, no em correspon, són d'un altre company"

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha evitat opinar sobre les últimes decisions del ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i ha insistit a elogiar la Guàrdia Civil per la seva “proximitat amb els ciutadans” i la defensa dels drets, llibertats i valors constitucionals.

Publicitat

En una entrevista a Onda Cero que ha recollit Europa Press, Robles no ha volgut entrar en la polèmica que ha generat la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos i s’ha limitat a subratllar la “professionalitat” dels gairebé 80.000 agents que coformen la Guàrdia Civil.

“Jo parlo de les institucions, el meu respecte i admiració a la generositat de la Guàrdia Civil”, ha respost quan li han preguntat per De los Cobos. “Respecte a les decisions del ministre d’Interior no opino, no em correspon, són d’un altre company”, ha continuat.

En aquest context, Robles ha assegurat que no li consta que hi hagi malestar dins la Guàrdia Civil, després de rebre dimecres al seu despatx el nou director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil, el general Pablo Salas, i el nou cap del Comandament d’Operacions, Félix Blázquez.

Sobre la reunió de la setmana passada amb el DAO que va dimitir per la destitució de De los Cobos, el general Laurentino Ceña, Robles tan sols ha indicat que va ser una “conversa privada” en la qual ell va explicar “com veia les coses” i ella va insistir en el seu “respecte i admiració” cap a la Guàrdia Civil.

Un cos lleial

En qualsevol cas, Robles ha garantit que no ha percebut mai cap “deslleialtat” de la Guàrdia Civil cap al Govern central, “sinó tot el contrari”, i també ha descartat qualsevol risc d’insubordinació. “Ho dic amb tota claredat i sense complexos”.

“Qui vulgui insinuar això no sé amb quina raó ho fa, potser en el marc de la lluita dialèctica, però jo tinc una tranquil·litat absoluta”, ha apuntat després que el vicepresident segon del Govern espanyol, Pablo Iglesias, ho afirmés al Congrés dels Diputats.

En aquest sentit, la ministra ha advertit que “ningú no té el dret de patrimonializar” una institució que “és de tots els espanyols” i que així ho demostra amb la seva feina diària, també al llarg d’aquests mesos davant la crisi sanitària.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes