Trump es descriu com el president que ha fet més pels negres

Matisa que "amb la possible excepció" d'Abraham Lincoln, que va abolir l'esclavitud

Publicitat

El president dels Estats Units, Donald Trump, s’ha autoproclamat aquest dimecres com el president que més progressos ha aconseguit a favor de la població afroamericana en tota la història del país “amb la possible excepció” d’Abraham Lincoln, que va abolir l’esclavitud.

En plena onada de protestes per la mort del jove afroamericà George Floyd durant una detenció en mans d’un policia, Trump ha insistit que, durant els tres anys i mig que ha estat a la Casa Blanca ha fet “molt més” per la població negra que el seu rival en les properes eleccions, Joe Biden, “en 43 anys”.

“De fet, (Biden) els va fer retrocedir molts anys amb la llei contra el crim, que ni tan sols ell recorda”, ha afirmat el president, en al·lusió a una regulació del 1994 que va derivar en l’empresonament de diversos delinqüents condemnats per delictes menors sense violència.

“He fet més pels afroamericans que cap altre president en la història dels Estats Units, amb la possible excepció d’un altre president republicà, el difunt i gran Abraham Lincoln”, ha afegit Trump en el seu compte de Twitter.

El president ha assegurat que tant els demòcrates com els mitjans de comunicació que l’han criticat al llarg d’aquests dies per la seva gestió durant les protestes “ho saben”, però “es neguen a escriure-ho o dir-ho perquè són corruptes”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes