Campuzano vaticina que la pandèmia donarà “per tancat” el procés independentista

"El país no pot continuar atrapat en la lògica de la confrontació estèril i retòrica que ens esgota i que ens fa impossible el progrés col·lectiu"

Publicitat

L’exdiputat de JxCat al Congrés Carles Campuzano (PDeCAT) ha vaticinat aquest divendres que la pandèmia del coronavirus no acabarà amb el conflicte català entre Catalunya i la resta de l’Estat, però “si que donarà per tancat el ‘procés’ sobiranista”, tal com s’ha abordat en els últims anys.

En un article a El Periódico ha dit que això no serà perquè l’Estat hagi formulat una proposta política inclusiva, ni perquè una part dels catalans, que xifra en un 40%, hagi abandonat l’aspiració independentista, ni tampoc perquè s’han oblidat “els empresonaments injusts dels líders socials i polítics” de el 1-O.

“S’equivoquen molt, doncs, aquells que somien que amb la ‘nova normalitat’ del postcovid, els temes i les qüestions que han transformat radicalment el mapa social i polític es fondran i tornarem a una altra època més previsible i afable”, ha advertit Campuzano, vinculat amb el grup de Poblet, que ha impulsat el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), en el qual també està l’excoordinadora general del PDeCAT Marta Pascal.

No obstant això, l’exdiputat sosté que els sectors independentistes que mantenen posicions extremes s’equivoquen si aspiren a mantenir el conflicte català enquistat perquè, al seu judici, en l’època que ve després de l’emergència sanitària, urgirà la recuperació dels llocs de treball perduts i la protecció dels més fràgils, i això requerirà “grans acords de país i una clara voluntat d’intervenir allí on prenen les decisions”.

“El país no pot continuar atrapat en la lògica de la confrontació estèril i retòrica que ens esgota i que ens fa impossible el progrés col·lectiu”, ha apuntat Campuzano, després de cridar el catalanisme a esforçar-se per construir noves idees en aquesta nova època que vindrà si es vol seguir sent un motor polític i cultural.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes