Un terç dels casos de discriminació a Barcelona són per racisme, i una quarta part, per LGTBI-fòbia

Dels 411 casos reportats el 2019 per diversos motius, 61 van acabar en denúncia

Publicitat

Un terç dels casos de discriminació a Barcelona (33%) són per racisme, i una quarta part (25%), per LGTBI-fòbia, sent també aquestes últimes les que més agressions físiques registren. Així ho recull el darrer Informe de l’Observatori de les Discriminacions a la ciutat, que recopila dades del 2019. En total, s’han registrat 411 casos, molts més que els 265 registrats el 2018, en gran part per la incorporació de més entitats que reporten casos. El racisme i l’LGTBI-fòbia se situen com a motius de discriminació en més de la meitat, seguides de les discriminacions per motiu de discapacitat, raó lingüística i motius socioeconòmics i de salut. Dels 411 casos de discriminació reportats, 61 van acabar en de denúncia, més d’un 72% d’elles penals.

Les persones particulars han estat el principal agent discriminador en les situacions motivades per l’LGTBI-fòbia, i també en el cas del racisme i la xenofòbia, que també és la motivació principal en el cas dels cossos de seguretat.

L’Administració pública, en canvi, és qui més discriminacions ha exercit en els àmbits de salut i discapacitat; en aquest últim, al mateix nivell que entitats privades o empreses, que són també el principal agent en les discriminacions motivades per raó d’aporofòbia i en les discriminacions lingüístiques.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes