Rull i Turull asseguren que estan presos per informes manipulats

Torra lamenta que l'independentistmo és "l'únic objectiu a batre per l'Estat"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest dimecres que tota Espanya està construït sobre la base de la seva supervivència com a tal, i que per això “l’únic objectiu a batre és l’independentisme”.

Publicitat

“No es pot parlar de ‘deep state’ dins de l’Estat espanyol, perquè tot l’Estat –partits, alts funcionaris, forces policials, judicatura, institucions, etc– està construït sobre la base de la seva supervivència com a tal”, ha assegurat en un tuit recollit per Europa Press.

“D’aquí que l’objectiu únic a batre sigui l’independentisme”, ha dit, i ha compartit a la xarxa social crítiques dels presos polítics Jordi Turull i Josep Rull al recentment cessat coronel Diego Pérez de los Cobos, que va coordinar l’operatiu policial de el 1-O.

Rull ha dit en un tuit que molts dels que ara s’escandalitzen per informes de l’ex-cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid abans aplaudien –ha citat el tinent coronel Daniel Baena i el compte de Twitter ‘Tàcit’, que Baena va negar que fos seva–, i Rull ha afegit: “Estic a la presó per aquests informes”.

Turull ha constatat un procés de quatre fases: “Fase 1: informes manipulats de la Guàrdia Civil. Fase 2: la Fiscalia ‘t’ho afina’. Fase 3: ‘Lamela Style’ en la cúpula judicial. Fase 4: presó per a uns i ascensos i condecoracions pels quals ho han executat”.

“Als quals ara sofreixen la fase un i ara sí que posen el crit en el cel, records des de la fase quatre”, ha dit en un missatge a la mateixa xarxa social l’exconseller empresonat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes