Catalunya concentra gairebé la meitat dels assaigs clínics de la covid-19 a l’Estat

El territori agrupa 39 dels 80 estudis relacionats amb la pandèmia en l'àmbit estatal

Catalunya concentra gairebé la meitat dels assaigs clínics sobre la covid-19 que s’estan duent a terme a l’Estat. Segons dades recollides per Biocat a través del portal clinicaltrials.gov, a Catalunya s’estan realitzant 39 estudis per combatre el coronavirus, un 48,8% sobre el total en l’àmbit estatal (a Espanya hi havia un total de 80 assaigs clínics actius fins al passat 20 de maig). Els únics països que superen a Catalunya pel que fa al nombre d’estudis per combatre el coronavirus són França (259 actius), Itàlia (93), el Regne Unit (63) i Alemanya (51). Just per sota del territori català apareixen països com Dinamarca (29), Polònia (16), Suècia (15) i Noruega (14).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes