La Intersindical-CSC desmunta el pla de Bargalló per tornar a les escoles

"Obrir les escoles amb aquestes condicions presentades avui és una temeritat sanitària que no podem assumir perquè juga amb la salut dels alumnes, de les famílies, dels treballadors i de tota la societat"

La Intersindical-CSC ha criticat aquest dimecres en un comunicat el pla de reobertura dels col·legis plantejat pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, en el marc del desconfinament per l’epidèmia del coronavirus: “Amb aquestes indicacions i condicions no es poden obrir les escoles”.

Publicitat

El sindicat ha censurat que es pretenguin obrir els centres educatius “sense preveure cap recurs extraordinari de personal ni cap planificació d’espais”, tenint en compte que se’ls obliga a reduir a la meitat els grups d’alumnes i a atendre alguns estudiants presencialment i uns altres telemàticament.

“Cada centre haurà de decidir quins nens tenen dret a l’educació presencial i quins no? Els docents haurem de fer jornades de 24 hores atenent presencialment i virtualment els alumnes?”, s’ha preguntat el sindicat.

Ha criticat també que es traspassi “tota la responsabilitat a les direccions [de les escoles] quan hi ha alts càrrecs que haurien d’assumir-les”, i ha assegurat que el Govern no ha comptat amb sindicats i la comunitat educativa per a l’elaboració del pla, fet pel qual han decidit impugnar, de base, el document.

El sindicat ha afirmat també que, en aquest moment, la prioritat hauria de ser treballar per tenir un proper curs ben disposat i no reprendre les classes: “Obrir les escoles amb aquestes condicions presentades avui és una temeritat sanitària que no podem assumir perquè juga amb la salut dels alumnes, de les famílies, dels treballadors i de tota la societat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes