La majoria de biblioteques de Barcelona descarten obrir dilluns

La Xarxa de Biblioteques Municipals no ho recomana fins que es pugui fer "amb total seguretat"

La majoria de biblioteques de Barcelona no obriran dilluns, tot i que la ciutat entrarà en una fase 0 avançada que els permet reprendre el servei de préstec. La recomanació de la Xarxa de Biblioteques Municipals, de la Diputació de Barcelona, és ajornar-ho “fins que es pugui fer amb total seguretat”. Fins i tot en zones de la demarcació que dilluns arribaran a la fase 1 seria “rar”, encara que no es descarta que alguna ho faci. En aquests casos, la Xarxa aclareix que, a més de l’ús recomanat de la mascareta, l’usuari podrà utilitzar bàsicament al servei de préstec i preferentment amb sol·licitud prèvia, ja que no es podrà accedir a la col·lecció. Tampoc es podrà utilitzar l’espai com a lloc de consulta, estudi, ni fer ús dels ordinadors.

Publicitat

En cas de l’eventual obertura d’alguns d’aquests equipaments, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona ha fet públic en quines condicions es farà, per “garantir la seguretat de la ciutadania i del personal que hi treballa”. D’entrada es prega als usuaris que portin la mascareta (no obligatòria).

A dins, es podran agafar documents en préstec i retornar-los, però sense accedir a la col·lecció. Per això, es recomana demanar amb anterioritat els documents a través del correu electrònic o per telèfon, perquè la biblioteca els prepari i només calgui recollir-los. Quant a la consulta d’informació bibliogràfica, es farà “preferiblement” per telèfon o mitjans telemàtics.

En aquesta fase, tampoc es podrà utilitzar la biblioteca per a consulta ni per a estudi, així com tampoc utilitzar els ordinadors públics. No hi haurà, tampoc, préstec interbibliotecari. En aquest context, la Xarxa de Biblioteques Municipals recorda que es pot accedir a diversitat de serveis virtuals.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes