Silenci del BCE en el repartiment de dividends de Bankia

L'eurodiputada Clara Ponsatí lamenta la "no resposta" a la seva queixa per no seguir les recomanacions europees

El Banc Central Europeu (BCE) no ha valorat la idoneïtat del repartiment de dividends que va fer Bankia quan el banc europeu havia recomanat no fer-ho. En una carta enviada a l’eurodiputada Clara Ponsatí, el BCE diu que per qüestions de “confidencialitat” no pot respondre si la decisió va ser adequada o no. El que sí respon és que els bancs van proposar pagar 35.600 milions d’euros de dividends del 2019, dels quals 27.500 no s’han pagat, 6.200 ja s’havien pagat quan el BCE va fer la recomanació i només 2.000 es van pagar després, majoritàriament perquè s’havia acordat en junta d’accionistes abans de la recomanació del regulador europeu. En un tuit, Ponsatí opina que la no valoració per qüestions de confidencialitat “no és una resposta”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes