L’ONU considera “fonamental” que els hospitals estiguin protegits durant la pandèmia

Mentre duri la pandèmia del nou coronavirus, les escoles i els hospitals s'han de considerar ara més que mai "actius estratègics"

La representant especial de la Secretaria General de l’ONU per a la Infància i els Conflictes Armats, Virginia Gamba, ha insistit aquest dimecres que és “fonamental” que els hospitals estiguin protegits d’atacs durant la pandèmia, després de l’atemptat de Kabul que ha deixat 14 morts.

Publicitat

“És fonamental que els hospitals, els centres sanitaris i els pacients que acullen estiguin protegits d’aquests atacs”, ha indicat Gamba en un comunicat en el qual ha incidit que els sanitaris “han de poder salvar vides sense patir amenaces o danys”.

Així, Gamba ha alertat que, mentre duri la pandèmia del nou coronavirus, les escoles i els hospitals s’han de considerar ara més que mai “actius estratègics”, la qual cosa els pot convertir “en l’objectiu de bel·ligerants despietats”.

Per això, ha recordat a totes les parts en conflicte que tenen l'”obligació” de respectar la llei de drets humans i la llei humanitària internacional, i posar el focus en la protecció de les escoles i hospitals, a més de les necessitats i el benestar dels infants.

En aquest sentit, Gamba ha condemnat l’atac a l’Afganistan i ha demanat a les autoritats del país que en persegueixin els responsables i que se’ls investigui i jutgi tant bon punt siguin identificats. “És preocupant observar que aquests atacs s’han produït recentment a més llocs”, ha lamentat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes