Els lladres Millet i Montull encara no han ingressat a la presó pel cas Palau

El TS ha confirmat penes de 9 anys i 8 mesos per a l'expresident i 7 anys i 6 mesos per a la seva mà dreta

La Fiscalia Anticorrupció ha presentat una petició a l’Audiència de Barcelona demanant que ordeni executar l’ingrés a presó dels condemnats pel cas Palau, l’expresident del Palau de la Música Fèlix Millet, la seva mà dreta, Jordi Montull, la seva filla Gemma Montull i l’extresorer de CDC Daniel Osàcar.

Publicitat

Fonts fiscals han indicat a Europa Press que han remès una comunicació a la Secció 10 perquè s’incoi la corresponent executòria de la sentència després que el Tribunal Suprem l’hagi confirmat la sentència de l’Audiència.

Així mateix, el Ministeri Públic demana que es facin els requeriments oportuns per fer efectiva la responsabilitat econòmica fixada en la sentència, tant relativa a la responsabilitat civil com al comís dels guanys obtinguts il·lícitament.

Els magistrats de la Secció 10 de l’Audiència de Barcelona deliberen des del dilluns, després que el Tribunal Suprem (TS) va ratificar la sentència en rebutjar el recurs dels condemnats, a pesar que, al no ser una causa amb presos preventius, no està entre els procediments inajornables sota l’estat d’alarma, han detallat fonts jurídiques.

La Sala penal del Tribunal Suprem va confirmar la condemna de 9 anys i 8 mesos de presó, i multa de 4,1 milions d’euros, a qui va ser màxim responsable del Palau de la Música Catalana Fèlix Millet, i la de 7 anys i 6 mesos de presó i multa de 2,9 milions d’euros, a Jordi Montull.

El Suprem va ratificar a més que tots dos hauran de retornar 23 milions d’euros a les estructures del Palau (Consorci, Fundació i Associació) els fons del qual van desviar en profit propi.

En la seva sentència, donada a conèixer dijous passat, l’alt tribunal va confirmar també el comís de 6,6 milions d’euros a l’extinta CDC com a guanys obtinguts mitjançant tràfic d’influències.

Variacions

La sentència de cassació del Suprem manté la dictada per l’Audiència de Barcelona el 29 de desembre de 2017 amb algunes variacions: Un dels canvis es produeix en la condemna a l’exresponsable financera del Palau Gemma Montull, que passa de 4 anys i 6 mesos de presó a 4 anys, mantenint-se la multa de 2,6 milions d’euros associada al delicte de blanqueig de capitals.

També es modifica la pena a l’extresorer de CDC Daniel Osàcar, que passa de 4 anys i 5 mesos de presó, a 3 anys i 6 mesos, en ser absolt del delicte de tràfic d’influències i suprimir-se la pena d’11 mesos de presó que se li va imposar per això.

Se li confirmen 3 anys i 6 mesos de presó, més multa de 3,7 milions d’euros, com a autor d’un delicte de blanqueig de capitals, en concurs medial amb un delicte continuat de falsedat en document mercantil i un delicte de falsedat comptable, amb l’atenuant de dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment (atenuant aplicat a totes les condemnes del cas).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes