“Gran part” dels treballadors de la cultura queda fora de les mesures per rescatar el sector

El sindicat lamenta que el reial decret aprovat “exclou de manera explícita” el que no sigui artistes o creadors

Publicitat

L’associació sindical de tècnics de l’espectacle de Catalunya, AteCat, ha alertat a través d’un comunicat que “gran part” dels treballadors del món de la cultura queda fora de les mesures aprovades per l’administració estatal per rescatar el sector. AteCat lamenta que el reial decret aprovat pel govern de Pedro Sánchez “exclou de manera explícita” qualsevol persona que no sigui artista o creadora. A més, l’entitat afirma que “la intermitència, els contractes d’obra i servei i els falsos autònoms precaritzen un sector del treball cultural històricament invisibilitzat”. Per això adverteix que la “precarització” i la “falta d’ajudes” portarà “molts professionals a situacions límit”.

AteCat també ha indicat que “la invisibilitat d’aquestes figures no les fa menys necessàries” en el desenvolupament de l’activitat cultural, i per això critica que “la seva tasca imprescindible i poc reconeguda queda un cop més menystinguda”.

A més subratlla que “a la precarietat a la qual es troba sotmès aquest col·lectiu caldrà sumar una perspectiva incerta degut a la incapacitat en els següents mesos de reprendre l’activitat”. Això suposarà en la majoria de casos “molts mesos sense cap mena d’ingrés”.

Per tot plegat l’entitat exigeix “una rectificació urgent” i que el Reial Decret inclogui aquestes figures. També reclama que es regularitzi “la intermitència” amb un Estatut dels Intermitents de la Cultura que no exclogui cap professional d’aquest àmbit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes