Pugen un 53% les consultes sobre violència en l’àmbit familiar

Cauen un 60% les referides a robatoris i furts i un 13% les de violència masclista

El servei d’atenció i informació a la víctima del delicte del Departament de Justícia ha rebut 410 consultes durant març i abril, amb un increment del 53% de les referides a la violència en l’àmbit familiar (de 36 l’any passat a 55). D’altra banda, les consultes sobre robatoris i furts han baixat un 60%, tot i que segueixen constituint el primer motiu d’utilització del servei: del total de 410 consultes (un 36% menys que fa un any), 89 han estat per aquest motiu. En segon lloc s’han atès 75 consultes relacionades amb la violència masclista, un 13% respecte al mateix període de l’any passat. En tercer lloc hi ha les 55 consultes sobre violència domèstica: de pares o parelles de progenitors a fills, d’avis a nets o a l’inrevés.

Publicitat

Malgrat el confinament, també s’han registrat 5 consultes per conflictes veïnals, el mateix nombre de casos que l’any passat.

La gran majoria de trucades i correus, un 45%, són per saber quin és el procediment per interposar una denúncia durant el període d’alarma. En la resta de casos, els ciutadans pregunten quins són els serveis socials, sanitaris, judicials i policials que tenen al seu abast o què han de fer davant d’una citació judicial.

El 82% de les consultes són per telèfon, i el 62% les fan dones. El 30% les realitzen majors de 60 anys.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes