El Gobierno ordena que els estudiants passin de curts sense comptar el nombre de suspensos

Estableix que repetir curs ha de ser "molt excepcional"

Publicitat

Els estudiants de Primària, Secundària, Batxillerat i de Formació Professional podran promocionar i titular aquest curs, de manera excepcional, sense tenir en compte el nombre d’assignatures suspeses, tal com confirma una ordre del Ministeri d’Educació i Formació Professional que s’ha publicat aquest divendres en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

L’ordre, que recull l’acord que van assolir el ministeri que dirigeix Isabel Celaá i les comunitats autònomes en la Conferència Sectorial d’Educació del 15 d’abril, estableix que repetir curs ha de ser “molt excepcional” per evitar que la pandèmia, que ha provocat la suspensió les classes presencials des del 16 de març, pugui perjudicar els alumnes que han hagut de seguir l’ensenyament a distància.

En aquest sentit, l’ordre ministerial que signa Celaá, que entra en vigor aquest dissabte, permet a les comunitats autònomes competents “flexibilitzar” els criteris d’avaluació, promoció i titulació “sense tenir en compte limitacions que afectin el nombre d’àrees pendents”.

Fonts del Ministeri d’Educació han precisat a Europa Press que aquesta ordre “no modifica l’ordenament jurídic vigent” i pretén fomentar una avaluació “de manera global” davant les circumstàncies “extraordinàries” d’aquest final de curs, amb més de vuit milions d’estudiants d’ensenyaments no universitaris que han hagut de seguir les classes a distància confinats a casa.

El Ministeri d’Educació admet que cinc comunitats (Andalusia, Castella i Lleó, País Basc, Madrid i Múrcia) han mostrat “disconformitat” amb l’acord. En el cas del País Basc, perquè considera que enveix les seves competències i les quatre restants, que governen el Partit Popular i Ciutadans, reclamen a Celaá que fixi un criteri comú a tot Espanya per promocionar i titular aquest curs.

Algunes d’aquestes comunitats han demant que el Ministeri d’Educació precisi el nombre mínim de suspensos amb els quals un estudiant pot passar de curs o aconseguir el títol aquest any. No obstant això, la ministra Celaá va assegurar la setmana passada en una entrevista a Europa Press que aquesta decisió no li corresponia perquè ho estableix la Lomce.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes