Facebook detecta falsos ‘m’agrada’ en les publicacions del Gobierno

"Hem trobat un increment global d'spam i de falsos 'm'agrada' que hem eliminat"

Publicitat

Facebook ha investigat centenars de perfils falsos que elogiaven les publicacions dels comptes oficials del Govern espanyol. “Hem trobat un increment global de spam i de falsos ‘m’agrada’ que hem eliminat”.

El Ministeri de Sanitat va assegurar en un comunicat que havia denunciat a Facebook que, des del 17 d’abril, havia registrat en el seu compte oficial l’activitat fraudulenta de diversos comptes aparentment falsos que generen interaccions massives.

En aquest sentit, el representant de la xarxa social ha assegurat que Facebook revisa “contínuament” l’activitat de la plataforma. “I prenem mesures si trobem violacions de les nostres polítiques”, ha assenyalat el portaveu de la companyia nord-americana.

Facebook s’enfronta al problema de la desinformació gràcies a l’ajuda de noves tecnologies automàtiques i, actualment, elimina més d’un milió de comptes falsos al dia, la majoria “minuts després de crear-se”, segons va informar al febrer el director de l’empresa, Mark Zuckerberg.

Davant d’aquesta situació, el Partit Popular ha exigit al Govern central, a través d’una bateria de preguntes parlamentàries, que expliqui aquestes milers d’interaccions de perfils falsos que s’han detectat en diferents publicacions del Ministeri de Sanitat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes