El Govern tindrà un pla de desconfinament a finals d’aquesta setmana

L'Ajuntament de Barcelona reforça la proposta de l'executiu català i considera "lògic" que el desconfinament posterior a la crisi del coronavirus es faci per territoris

El Govern té previst fixar a finals d’aquesta setmana un Consell Extraordinari per aprovar el seu pla de desconfinament. Així ho ha explicat la portaveu, Meritxell Budó, durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dilluns al migdia. La consellera de Presidència ha apuntat que, prèviament, el Procicat haurà d’aprovar el projecte, per després portar-lo a Palau. El Govern continua reunint-se aquests dies amb els diferents àmbits socials, educatius i econòmics que en fan aportacions. Així, a finals d’aquesta setmana el Govern preveu aprovar el seu pla de desconfinament per a Catalunya i, també, els pressupostos de la Generalitat del 2020.

Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona es mostra partidari que el desconfinament es faci per territoris

L’Ajuntament de Barcelona veu “lògic” que el desconfinament posterior a la crisi del coronavirus es faci per territoris. Durant una roda de premsa telemàtica celebrada aquest dilluns, el regidor de Presidència, Jordi Martí, ha afirmat que cada territori de l’Estat té “unes condicions diferents” i, per tant, “tindria sentit que es tinguessin en compte aquests factors”. El dirigent de Barcelona en Comú, però, ha reclamat que les diferents administracions implicades en gestionar les tasques de desconfinament arribin a un acord i donin “instruccions clares” sobre com actuar en aquesta fase. “L’ajuntament hi posarà tots els recursos necessaris […] però és urgent saber com haurà de ser el desconfinament”, ha apuntat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes