Vergés veu probable que “mai més” tornarem a una normalitat com la d’abans

"Ens hem de posar al cap que no tindrem una normalitat com la d'abans probablement mai més"

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha apuntat aquest dissabte que, amb la crisi del coronavirus, moltes coses de les quals es feien abans no es podran fer igual: “Ens hem de posar al cap que no tindrem una normalitat com la d’abans probablement mai més”.

Publicitat

Així s’ha pronunciat la titular de Salut en una entrevista a Rac1 recollida per Europa Press, en la qual ha dit que la nova normalitat la construirà la societat sobre la base de com s’està responent com societat i sobre la base de ser conscients dels riscos.

“Si ho fem bé, és probable que passem a un altre escenari més endavant on puguem tornar a fer el que tant ens agrada, som una societat molt social”, i ha afegit que la nova normalitat pot ser que se sembli a la d’abans, però la realitat del dia a dia canviarà.

En aquest sentit, ha dit que els avis van viure un context molt dur amb la Guerra Civil i la postguerra, que van canviar la seva forma de viure i entendre la vida, i creu que a la societat d’ara li passarà d’alguna forma el mateix: “Aprendrem a valorar aquelles coses que sí són imprescindibles”.

Preguntada per si es podrà anar a la platja o a concerts, ha insistit a donar temps a l’evolució de la pandèmia perquè passaran molts mesos, i sobre si podrà haver-hi cavalcades de Reis, ha respost: “Crec que hi haurà, i que tot tornarà més o menys. Però ens hem de posar en el cap que això durarà mesos”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes