Colau utilitza la via unilateral per aplicar les mesures contra el covid

L'oposició li demana mesures consensuades

L’oposició al Govern municipal de Barcelona ha retret a l’alcaldessa Ada Colau “unilateralitat” en prendre decisions respecte a la crisi de la Covid-19, i li ha reclamat mesures consensuades amb tots els grups municipals per fer front a la situació.

Publicitat

Ho ha dit en el ple telemàtic extraordinari que ha celebrat aquest divendres l’Ajuntament de Barcelona per tractar l’actuació de la ciutat en la crisi del coronavirus, que ha començat amb 38 minuts de retard per problemes tècnics, i que s’ha iniciat amb un minut de silenci per recordar a les víctimes de la pandèmia.

El president d’ERC en el consistori, Ernest Maragall, ha proposat crear una taula de ciutat que no agrupi únicament als partits polítics, sinó que tingui una representació àmplia de tota la ciutat i amb una agenda concreta, i ha criticat que la falta de lideratge que, segons ell, ha tingut Colau al moment de prendre decisions: “Hi ha hagut una actuació unilateral i protagonisme personal”.

Per a la presidenta de JxCat, Elsa Artadi, és necessari actuar amb celeritat i concretar mesures concretes que beneficiïn al màxim possible a la ciutadania i, en aquest sentit, ha plantejat un pla per “recuperar, reiniciar i reinventar” Barcelona després del confinament amb mesures concretes per superar la crisi i tornar a la normalitat.

En la mateixa línia s’ha pronunciat la presidenta de Cs, Luz Guilarte, que ha apostat per “dissenyar un full de ruta consensuat per sortir de la crisi” perquè considera insuficient la resposta del Govern municipal, a qui ha demanat unitat i refer els pressupostos.

Nou pressupost municipal

El president de BCN Canvi, Manuel Valls, també ha demanat aprovar un nou pressupost municipal “adaptat a la realitat” i ha proposat un pla estratègic de reconstrucció econòmica pel qual considera que és clau la col·laboració entre administracions.

Per la seva banda, el president del PP, Josep Bou, ha reclamat fer “un gran sacrifici” per servir a la ciutat, i ha anunciat algunes de les mesures que presentarà en la propera comissió d’Economia –que no té data–, com destinar el superàvit per fer front a emergències, eliminar les subvencions a entitats que tinguin un caràcter ideològic, i reduir, suprimir o fusionar empreses d’organismes municipals.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes