Turull, Forn i Rull sortiran de la presó aquesta setmana per anar a treballar

Sortiran "perquè no poden fer teletreball des de la seva casa

Jordi Turull, Quim Forn i Josep Rull sortiran de la presó al llarg d’aquesta setmana per reicorporarse als seus llocs de treball -en aplicació de l’article 100.2 del Reglament Penitenciari-, mentre que l’exconseller Raül Romeva ha decidit no sortir “per contribuir a contenir més i millor la pandèmia”.

Publicitat

Fonts de JxCat han informat aquest dimarts que Turull, Forn i Rull sortiran “perquè no poden fer teletreball des de la seva casa, al no estar confinats als seus domicilis” i no comptar amb autorització per fer-ho des de la presó.

Romeva ha informat que no sortirà de la presó per anar a treballar per decisió pròpia, en un tuit recollit per Europa Press: “Fins que l’alerta sanitària no canviï substancialment, no reprendré la meva feina fora de la presó”.

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha explicat també que tornarà a fer ús a partir d’aquest dimecres de l’article 100.2 del Reglament Penitenciari per dirigir de forma presencial la seva empresa, a la seva fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), que forma part de la cadena de serveis essencials durant la pandèmia de coronavirus.

La Conselleria de Justícia de la Generalitat ha explicat aquest mateix dimarts que els presos a Catalunya classificats amb tercer grau i als quals s’apliqui el 100.2 per treballar podran sortir de presó per acudir als seus centres de treball si les seves ocupacions pertanyen a sectors que han reprès la seva activitat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes