L’oferta de transport públic a Barcelona pujarà fins a un 65% des d’aquest dimarts

"Els cossos de seguretat vetllaran per que es compleixi la distància de seguretat entre les persones usuàries"

L’oferta de transport públic a Barcelona serà un 40%-65% superior a la d’un dia laborable des d’aquest dimarts (primer laborable després de la Setmana Santa a Catalunya), per evitar aglomeracions i evitar contagis de coronavirus davant el retorn a la feina dels empleats de serveis no essencials.

Publicitat

Hi haurà a més “reforços que poden arribar fins al 70% en les hores punta en les línies més concorregudes”, informa la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat en un comunicat aquest dilluns.

Així, s’incrementen els serveis en el Metro de Barcelona (un 60% de mitjana, i un 70% en hores punta); en els Ferrocarrils de la Generalitat (un 40% de mitjana, i un 60% en hores punta) i als trens de Renfe (un 50% de mitjana, i un 65% en hores punta).

També circularan amb més freqüència els busos de TMB (45%), de l’AMB (55%), els DGTM Bus Exprés (50-60%), els busos de l’AMTU (60-65%), així com altres línies de la DGTM (40-45%).

Quant al transport ferroviari i per carretera no adscrit a l’àrea metropolitana de Barcelona, l’increment de l’oferta arribarà fins al 60%: “Perquè aquelles persones que han de desplaçar-se obligatòriament ho puguin fer amb una ocupació màxima d’un terç de la capacitat dels vehicles”.

Mesures de seguretat

“Els cossos de seguretat vetllaran per que es compleixi la distància de seguretat entre les persones usuàries”, a les quals la Generalitat recomana evitar les hores punta, no usar el transport públic si es troben malament i usar mascarilla.

Els conductors dels busos no vendran bitllets i “és convenient que tinguin la mínima interacció possible amb els usuaris”, que han de rentar-se les mans després d’anar en transport públic.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes