Batlle fa créixer el desconcert pel confinament total anunciant que “demà no canvia res” a Barcelona

Ha fet una "crida a mantenir la situació general de confinament amb excepcions molt explicades"

Publicitat

El tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha demanat seguir treballant des de casa perquè, des d’aquest dimarts, només surtin al carrer els qui no puguin fer-ho a distància i els empleats de serveis essencials: “Demà no canvia res substancialment” a Barcelona.

En una roda de premsa telemàtica, ha fet una “crida a mantenir la situació general de confinament, amb excepcions molt explicades”, com ha fet la immensa part de la població les últimes setmanes per frenar contagis de coronavirus, ha dit.

Punts de vigilància

Des d’aquest dimarts es “reforça” la presència dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona, presents en 32 punts de vigilància especial.

Els agents patrullaran en els nusos bàsics de comunicació, i vigilaran que no hi hagi aglomeracions en el transport públic i que els usuaris mantinguin les distàncies de seguretat.

La Guàrdia Urbana també controlarà els fluxos de persones a la ciutat, demanant, si s’escau, explicacions per controlar “que tothom quedi confinat amb les excepcions” previstes.

500.000 de mascaretes

Ha explicat que l’operatiu de distribució de mascaretes lliurades pel Govern central correspon a la Generalitat, i que la Guàrdia Urbana s’ha limitat a transportar mig milió d’unitats de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) a dependències de la Creu Roja, a petició de Protecció Civil.

“Que ningú es doni pressa a anar a buscar mascaretes; se’n farà una distribució racional que farà la Direcció General de Protecció Civil”, i ha afegit que amb 500.000 mascaretes n’hi haurà per a tothom.

Denúncies i sancions

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han cursat 23.760 denúncies a Barcelona i han fet 42.573 advertiments des que es va decretar l’estat d’alarma pel coronavirus, ha informat Batlle.

Preguntat per una denúncia a una activista de la Xarxa de Cures Antiracista –de la qual va alertar la pròpia entitat–, ha contestat: “Si hi ha alguna sanció mal aplicada, la corregim”, encara que ha afegit que en alguna ocasió ho han revisat i han pogut comprovar que la sanció estava ben aplicada.

Ha advertit que “tot aquell que no tingui justificació o acreditació per realitzar l’activitat serà sancionat”, ha demanat no convertir anècdotes en categoria, i ha assegurat que els cossos de seguretat tenen l’obligació de fer complir les condicions de confinament.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes