Vergés no descarta un desconfinament progressiu des de finals d’abril

"Si l'evolució segueix així, la previsió és que podríem iniciar el confinament desescalat a la fi d'abril"

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, no ha descartat aquest dissabte que el desconfinament pel coronavirus comenci esglaonadament a finals d’abril, però ha reclamat no precipitar-se: “Si l’evolució segueix així, la previsió és que podríem iniciar el confinament desescalat a la fi d’abril”.

Publicitat

En una roda de premsa telemàtica, ha dit que la corba de contagis de la pandèmia a dia d’avui no està prou baixa, per la qual cosa no pot haver precipitacions, perquè els experts indiquen que una obertura precipitada del confinament pot suposar un increment de casos.

Després que el Govern central anunciés que els serveis no essencials poden anar a treballar dilluns, la consellera ha considerat que aquests dies no s’ha de posar en risc tot l’esforç de la població, i ha alertat que, si es canvien els mesures de confinament, podria canviar l’evolució que ara per ara “està controlada”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes