Els motius de la Generalitat per no donar diàriament les xifres de la Conca d’Òdena

Vergés assegura que té les mateixes restriccions que la resta i recorda que hi ha dades obertes i territorialitzaes que es poden continuar consultant

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que el departament ja no donarà diàriament les xifres de casos i morts de la Conca d’Òdena un cop s’ha aixecat el confinament perimetral de la zona. “Estan amb les mateixes mesures que la resta del país”, ha argumentat la consellera, que ha recordat que hi ha dades obertes i territorialitzades que es poden continuar consultant. Vergés ha normalitzat aquesta decisió. L’aixecament del confinament perimetral s’ha fet efectiu aquest dilluns, un cop l’ha publicat el BOE.

Publicitat

El Govern impulsa un pla de suport emocional i de gestió de l’estrès agut

Vergés ha anunciat aquest dilluns que han impulsat un pla de suport emocional i de gestió de l’estrès agut a pacients i familiars que considera “imprescindible” per donar resposta a la pandèmia de coronavirus.

En roda de premsa telemàtica en la qual també han participat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, Vergés ha destacat la importància de l’aplicació per a mòbil ‘StopCovid19Cat’ perquè l’atenció primària faci seguiment dels malalts a domicili i els contactes aïllats en el marc de pla de suport emocional.

Vergés ha defensat les eines digitals per facilitar la comunicació entre familiars i pacients, així com establir criteris d’accés per a l’acompanyament d’una persona en la fase final de vida, a pacients amb diversitat funcional cada quatre dies i a pacients amb crisis d’ansietat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes