Colau vol per “avui” un pla de xoc per a les residències catalanes

"Primer la Generalitat va dir que hi havia un 30% de residències a Barcelona afectades, ara parlen del 50%, i les informacions que tenim nosaltres ens diuen que s'apropa el 70%"

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que les residències de persones grans a Catalunya necessiten “un pla de xoc” pel coronavirus, i ha afirmat que les xifres de residents contagiats que té l’Ajuntament són més altes que les donades per la Generalitat.

Publicitat

“El pla de xoc ho necessitem avui, no d’aquí a una setmana”, ha afirmat aquest dissabte en una entrevista en Tv3 on també ha demanat anticipar-se a les emergències -com s’ha fet amb els pavellons de salut municipals, ha dit-.

“Primer la Generalitat va dir que hi havia un 30% de residències a Barcelona afectades, ara parlen del 50%, i les informacions que tenim nosaltres ens diuen que s’apropa el 70%”, ha lamentat.

Aquesta setmana –ha sostingut– la Generalitat ha mobilitzat més recursos i professionals a les residències, però “per les xifres que es mouen, no és suficient”.

Ha assegurat que la seva crítica a la gestió de la Generalitat sobre aquest assumpte no és “partidista”, i ha subratllat que l’Ajuntament de Barcelona no és l’únic que ha plantejat objeccions d’aquest tipus.

Europa i el seu projecte social

Colau ha demanat inversions europees per garantir la reactivació econòmica després del confinament: “Si Europa es creu el seu projecte social, que va sortir després de la Segona Guerra Mundial, és ara quan ha de tenir polítiques d’inversió pública”.

Al seu entendre, i en clau nacional, el Govern ha plantejat una “resposta radicalment oposada” a la qual es va donar en 2008 als acomiadaments massius, desnonaments i corts de subministraments de treballadors en situació de vulnerabilitat.

També ha demanat, “com a alcaldessa i com a mare”, que les mesures que s’adoptin una vegada es relaxi el confinament permetin als nens sortir de casa en algun moment, pel seu ben i pel de les seves famílies.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes