Investigadors del Regne Unit estimen que Espanya té prop de 7 milions d’afectats pel coronavirus

Ha estimat que entre 7 i 43 milions de persones han estat infectades de coronavirus als 11 països europeus amb més casos

Publicitat

Una anàlisi que han fet investigadors de l’Imperial College de Londres (Regne Unit) ha estimat que entre 7 i 43 milions de persones han estat infectades de coronavirus als 11 països europeus amb més casos (Àustria, Bèlgica, Dinamarca, França, Alemanya, Itàlia, Noruega, Espanya, Suècia, Suïssa i el Regne Unit), fet que representa entre l’1,88 i l’11,43 per cent de la població.

A Espanya estaria infectada entre el 3,7 i el 41 per cent de la població, que suposa una mitjana estadística del 15 per cent, és a dir, uns 6,99 milions de persones. Segons les últimes dades que ha publicat el Ministeri de Sanitat aquest dilluns, al nostre país hi ha 85.195 positius registrats, una xifra molt allunyada de les estimacions d’aquesta nova investigació.

D’acord amb aquestes xifres, Espanya seria el país europeu amb més afectats, seguida d’Itàlia amb 5,9 milions de casos, un 9,8 per cent de la població; mentre que amb prou feines el 0,72, a Alemanya tindrien el virus unes 600.000 persones; a França hi hauria prop de dos milions d’afectats, amb el 3 per cent; i al Regne Unit 1,79 milions de persones, amb el 2,7 per cent del total.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes