Illa, denunciat per delictes contra els treballadors, lesions i homicidi imprudent

El sindicat de funcionaris majoritari a l'Estat el denuncia a la Sala Penal del Suprem per la gestió del coronavirus

La Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF), el sindicat majoritari a l’administració de l’Estat, ha presentat una denúncia contra el ministre de Sanitat, Salvador Illa davant la Sala Penal del Tribunal Suprem, per delictes contra els treballadors per infracció de les normes en matèria de prevenció laboral, lesions i homicidi imprudent. Segons el sindicat, Illa, com a màxima autoritat del govern espanyol en la gestió de la crisi del coronavirus, ha actuat amb manca de previsió i ha enviat el personal sanitari a combatre la pandèmia sense les mesures de protecció suficient.

Publicitat

A més, CSIF avança que la denúncia s’ampliarà en els pròxims dies a altres col·lectius de l’àmbit de les administracions públiques afectats per la gestió de la crisi. El sindicat també treballa per actuar per la via civil per demanar responsabilitats patrimonials contra l’administració.

En total, segons dades del Ministeri de Sanitat d’aquest dilluns, a l’Estat ja hi ha 12.298 professionals sanitaris infectats per coronavirus, el 14,4% del total dels afectats, i sis han mort per aquesta causa.

Segons CSIF, dues setmanes després de la declaració de l’estat d’alarma un gran nombre dels professionals de la sanitat continuen treballant “sense els preceptius i necessaris equips de protecció individual” i es veuen obligats a “reutilitzar els existents”, fet que “posa en risc la seva salut”.

El sindicat recorda que el govern espanyol estava advertit dels efectes de la pandèmia perquè el 3 de març del 2020 la Organització Mundial de la Salut ja va advertir els governs que calia augmentar la producció d’equips de protecció individual.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes