Demòcrates aprova la nova direcció que manté Castellà, Núria de Gispert i Laïlla amb el 81% dels vots

El partit ha ajornat el debat i votació sobre les ponències pel coronavirus

Demòcrates ha escollit la nova executiva del partit amb el 81% dels vots en el marc segon congrés. Segons un comunicat del partit, han participat de les votacions telemàtiques el 27,2% del cens total dels 2.482 voluntaris i els membres del Comitè Demòcrata Nacional s’han escollit a través del sistema de llista oberta entre 35 candidatures. Entre els membres de la nova executiva repeteixen el portaveu de la formació, Antoni Castellà, així com l’expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, i la diputada del Parlament Titón Laïlla. Un 60% de les candidatures escollides s’incorporen per primera vegada a l’executiva. El partit va decidir ajornar el debat i votació de les ponències a causa del coronavirus ajornant així part del congrés.

Publicitat

Pel que fa a les noves incorporacions destaquen persones provinents del món municipal, d’entitats sobiranistes i d’associacions reivindicatives. Entre elles, Jesús Calderer, alcalde de Cercs i vicepresident tercer del Consell Comarcal del Berguedà; Joaquim Vallès, empresari, ex-membre del Secretariat de l’ANC 2017-2020, i secretari de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes; Jordi Boada, empresari, cap de llista del grup independent ‘Tots som Sils’ i regidor a l’equip de govern de l’Ajuntament de Sils; Eulàlia Pasqual, investigadora en Drets Humans i justícia penal internacional i membre de la Comissió de Justícia Penal Internacional i Drets Humans de l’ICAB; i Jordi V. Pou, artista i promotor cultural, cap de llista de Primàries Lleida a les eleccions municipals de 2019.

El nou Comitè Demòcrata Nacional ha traslladat un missatge als voluntaris fent una crida a implicar-se en les xarxes solidàries mobilitzades arreu del país per combatre el coronavirus. I ha valorat positivament la participació de voluntaris demòcrates a través dels consells locals del Consell per la República en la campanya ‘Acció Social Republicana’.

“Aquest mateix compromís cívic ens mana a voler reforçar una formació política que treballa per a una Catalunya amb un Estat propi, eficient i ben organitzada, rica i plena, amb uns valors republicans que incrementin el seu alt grau de civisme: una Catalunya independent que podrà respondre, encara millor, reptes comunitaris com l’actual que es puguin plantejar en el futur. Per tot això, som i serem lleials a l’1-O”, conclou el nou Comitè Demòcrata Nacional.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes