QUIET’S? | Alan Díaz

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Deu preguntes i deu respostes per saber qui és què

A les xarxes és Alltomorowparties però també és l’Alan Díaz, viatger a la cerca de textures visuals. L’artista i co-fundador d’Élida C, joiera contemporània inspirada en figures literàries i en la natura, ens descobreix nous paisatges per habitar.

Captura de pantalla del compte d’Instagram d’Alltomorrowparties

Les seves fotografies analògiques ens permeten viatjar i fins i tot sentir amb ell la poesia de la seva mirada. Ens endinsem en aquesta intimitat tan natural i humil per entendre com aconsegueix fer-nos càlids confidents de les seves vivències:

Quina consideres que és la teva primera obra?

Em costa pensar una mica en el concepte d’obra, però si he de pensar en la primera fotografia que més sentiments m’evoca, no tinc dubte que és una en blanc i negre que vaig fer el 2014 quan anava a Galícia per estar amb la meva parella Marc Lago, em transmet molta serenitat i pau.

La teva cita preferida? De qui és?

“The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you”. Forma part del diàleg de la pel·lícula Lost in Translation dirigida per Sofia Coppola.

De quin color i en quin to visualitzes els records?

Tal com són, tot amb el mateix to i color.

Quina escena cinematogràfica t’ha marcat més?

Totes les escenes protagonitzades per Christina Ricci a la pel·lícula Prozac Nation. És un personatge amb el qual en moltes etapes he pogut empatitzar.

Quin és el teu objectiu a la vida? Quin és el sentit de la vida?

Per mi la vida és estar en pau amb mi mateix i amb tot el meu entorn, però si he de pensar en un objectiu, ara mateix m’agradaria aconseguir que la meva marca de joies Élida C fos un èxit comercial. Vaig crear-la fa dos anys amb la meva parella i tenim molts objectius a llarg termini amb ella.

En el cas de viure una apocalipsi i et donessin l’oportunitat de recrear una societat, quinx famosx t’acompanyaria?

Aniria amb la meva parella o amb les meves millors amigues Nuria o Maria o Ana, res de famosos.

Tria una característica que admiris de la humanitat

L’empatia.

Quina cançó cantaries en un karaoke sense parar?

Sóc molt tímid i no m’agraden gens els esdeveniments amb molta gent (encara que siguin amics meus). Però amb unes copes de vi, sense dubte cantaria o faria play-back amb la cançó Without you de Mariah Carey.

Ens comparteixes una mania curiosa?

No sé si és més aviat una obsessió, però miro com 10 cops quan programa una alarma que està bé posada, fa unes setmanes he començat també a programar una alarma al cap d’un minut per veure si sona…

Què penses del nudisme?

Penso que és el més natural del món, encara que jo mai ho he practicat, tinc molt pudor en fer-ho.