El PP critica l'”egoisme estratosfèric” dels qui critiquen el Gobierno

"La Unió Europea ha fet el que ha pogut fer, i si no ha fet més és perquè cap país l'hi ha demanat ni l'ha forçat. El que ha fallat és la solidaritat de les institucions"

El vicepresident del Grup Popular Europeu, Esteban González Pons, ha considerat aquest dijous que és deslleial criticar la gestió del Govern de Pedro Sánchez en aquests moments complicats davant el coronavirus, cosa que ha titllat d’un “egoisme estratosfèric”.

Publicitat

“És deslleial i vergonyós veure com els que havien recolzat la investidura el deixen tirat en la primera corba del camí”, ha asseverat en referència a partits com ERC, entre d’altres, en una entrevista a Ràdio 4 recollida per Europa Press.

I ha assegurat que el líder del PP, Pablo Casado, va fer “un gest extraordinari” donant suport a Sánchez el dimecres al Congrés votant a favor de la pròrroga de l’estat d’alarma, sense deixar d’advertir el Govern central que hauria d’haver fet algunes coses diferents.

Preguntat sobre la petició de confinament total que demanen els partits independentistes catalans, ha considerat que en aquests moments el primordial és dir a Sánchez que compta amb tot el suport.

A més, l’eurodiputat també ha demanat no criticar la Unió Europea perquè creu que tots han d’anar a la una: “La Unió Europea ha fet el que ha pogut fer, i si no ha fet més és perquè cap país l’hi ha demanat ni l’ha forçat. El que ha fallat és la solidaritat de les institucions”.

González Pons ha lamentat que des d’Europa s’hagin donat 27 respostes diferents al coronavirus –“un error majúscul”–, i ha emplaçat a que hi hagi una sola Europa on els països que menys sofreixen les conseqüències de la pandèmia recolzin als que més la pateixen.

“Europa ha d’aprovar avui els coronabonus. No voldria tenir la sensació de que hi ha dues Europes. La que surt a les vuit a aplaudir als sanitaris i la dels buròcrates, que no voldrien veure que pertanyen a un altre planeta”, ha resolt.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes