Decisió valenta de l’ANC: només donarà suport als partits que apostin per la via unilateral

Paluzie assegura que el coronavirus ha evidenciat "en quin estat de submissió" està Catalunya

Publicitat

L’ANC ha celebrat la seva VIII Assemblea General, en què les seves bases han avalat el full de ruta de l’entitat, que preveu exigir als partits una proposta que contempli la via unilateral com a “condició indispensable perquè l’ANC els doni suport”.

En un comunicat aquest dilluns, ha informat que el 92% de membres ha recolzat el full de ruta que marcarà l’actuació de l’ANC en el proper any, i que inclou treballar per la unitat d’acció dels diversos actors independentistes i apostar per la lluita no violenta.

“Si fruit d’aquestes eleccions es constatés una majoria social independentista a partir del 50%+1 dels vots, s’hauria de validar l’estratègia unilateral i el Parlament hauria de donar pas a la investidura d’un govern disposat a reconèixer la voluntat de la majoria social”, defensa el full de ruta aprovat per l’ANC.

A més, per la crisi del coronavirus han decidit endarrerir les eleccions del Secretariat Nacional a, “com a tard, el dissabte de la cinquena setmana posterior al moment en què s’aixequi el confinament i sigui possible celebrar reunions amb seguretat”.

L’ús de l’exèrcit

L’ANC ha posat tota la seva estructura i la seva xarxa territorial “al servei per ajudar a superar aquesta crisi” del Covid-19 i ha llançat una iniciativa per fabricar mascaretes d’ús domèstic amb la finalitat de distribuir-les per Catalunya.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha dit que la pandèmia evidencia “en quin estat de submissió” està Catalunya, i ha acusat l’Estat de provocar un augment de la burocràcia i de la ineficiència per gestionar la crisi.

“Aquesta mentalitat autoritària es manifesta amb l’ús impúdic de l’Exèrcit per afermar el poder i amb la negació de les mesures de confinament total que li demanen científics i governs com el nostre”, ha criticat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes