El Gobierno podrà concedir indults tot i l’estat d’alarma i la suspensió de terminis administratius

Aquesta norma arriba al BOE tres setmanes abans de la Setmana Santa, data en què diversos Governs han aprofitat per concedir la gràcia d'indult a nombrosos presos

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) recull aquest dissabte una ordre per la qual l’Executiu central reprèn tots els procediments per sol·licitar i concedir la gràcia de l’indult malgrat l’estat d’alarma en què es troba el país des de fa una setmana i a la suspensió dels terminis administratius, actualment en vigor.

Publicitat

Així, el Ministeri de Justícia ha acordat reactivar per “raons d’interès general” els indults que estiguessin en tramitació amb data de 14 de març –dia en què va entrar en vigor l’estat d’alarma– o que s’hagin iniciat o vagin a iniciar-se amb posterioritat a aquesta data.

Aquesta norma arriba al BOE tres setmanes abans de la Setmana Santa, data en què diversos Governs han aprofitat per concedir la gràcia d’indult a nombrosos presos.

Des de l’1 de gener de 2020 el Govern ha aprovat 10 indults, entre ells el d’un exalcalde del PSOE que va falsificar un informe perquè la seva mare pogués posar unes finestres a la casa.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes