Tres treballadors de TMB donen positiu i altres 68 estan en quarentena amb símptomes

El comitè que coordina tot el referent al coronavirus a TMB ha constatat que les mesures preses estan "funcionant correctament"

Publicitat

Tres treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han donat positiu en la prova del coronavirus –el 0,04% del seu personal–, i 68 persones estan en quarentena amb símptomes, mentre que altres 145 estan en també en quarentena però sense simptomatologia.

Un 8,78% del personal està al seu domicili per considerar-lo grup de risc –com persones amb malalties cardíaques o respiratòries i dones embarassades i durant lactància–, i un 13,9% està de baixa per altres causes, ha informat aquest dimecres en un comunicat TMB, que compta amb un equip sanitari amb 16 professionals i un telèfon per a empleats com a suport al 061.

El comitè que coordina tot el referent al coronavirus a TMB ha constatat que les mesures preses estan “funcionant correctament” a la seva xarxa: el Metro registra aquests dies un 85% menys d’afluència que un dia laborable habitual –encara que amb concentracions en hores punta, que se seguiran reforçant–, i els usuaris de bus han caigut un 90%, cosa que representa en total 1,8 milions de viatges menys cada dia.

TMB ha adoptat processos extraordinaris de neteja dels seus vehicles i instal·lacions, que inclouen la desinfecció diària amb aigua i productes com detergent i lleixiu, mentre que ha començat a usar ozó per desinfectar els autobusos, amb un tractament que en poc temps elimina agents contaminants de l’aire.

El personal disponible de TMB està duent a terme “un gran esforç per garantir la mobilitat de les persones que ho necessiten”; s’està treballant per habilitar 875 accessos remots per facilitar el teletreball per a les persones que no requereixen treballar de forma presencial, i s’han pres mesures per evitar el contacte entre empleats i usuaris.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes