Bèlgica imposa el confinament a partir d’aquest dimecres i només permetrà desplaçaments “indispensables”

"La situació evoluciona i ens veiem obligats a prendre mesures"

Bèlgica imposarà a partir d’aquest dimecres mesures de “confinament” fins almenys el 5 d’abril, amb les quals es limitaran els desplaçaments i s’acabaran tancant la gran majoria de comerços.

Publicitat

Així ho ha decidit el gabinet de crisi que s’ha creat per fer front a la pandèmia de coronavirus que a Bèlgica ara com ara ha contagiat més de 1.200 persones i ha provocat deu morts.

“La situació evoluciona i ens veiem obligats a prendre mesures”, ha dit la primera ministra, Sophie Wilmès, després de la reunió del gabinet de crisi. “La situació ens hi obliga”, ha reblat.

La policia s’assegurarà que el confinament se segueix de manera “estricta” i que la població limita els seus desplaçaments per anar a botigues d’alimentació, farmàcies, bancs o correus.

També es podrà anar a treballar quan no sigui possible el teletreball i es garanteixi la distància de seguretat entre treballadors, i si no se suspèn l’activitat les empreses s’exposaran a “fortes multes”.

Malgrat les restriccions, les autoritats belgues han acordat permetre l’activitat física a l’aire lliure, com ara sortir a córrer o anar amb bicicleta, però mai acompanyats d’altres persones.

Wilmès ha recalcat que l’exercici a l’aire lliure és “fins i tot recomanat” en aquestes dures circumstàncies de confinament sempre que es respectin les mesures de distanciament.

El Consell Nacional de Seguretat, juntament amb els governs federal i regionals i els serveis de seguretat, s’ha reunit després de l’avaluació dels experts que supervisen la pandèmia a Bèlgica.

Wilmès ha rebut suport parlamentari per formar un govern que gestioni durant tres mesos la resposta al coronavirus, amb la possibilitat de prorrogar el mandat extraordinari tres mesos més.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes