La Guàrdia Urbana de Barcelona multa 123 persones per incomplir el confinament

Han avisat 2.000 persones més i han aixecat tres actes d'inspecció

Publicitat

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha multat 123 persones per incomplir els preceptes de l’estat d’alarma durant el primer dia de confinament, han avisat 2.000 persones més i han aixecat tres actes d’inspecció i 250 avisos específicament a locals que estaven oberts sense autorització.

Així ho ha anunciat el tinent de Seguretat, Albert Batlle, en una roda de premsa aquest dilluns, acompanyat de la regidora de Salut, Gemma Tarafa, en la qual han explicat els serveis públics que s’han desplegat en la primera jornada del Decret d’Alcaldia.

Batlle ha assenyalat que el 88% del conjunt de treballadors municipals estan treballant telemàticament i ha fet una crida a les administracions a dur a terme “mesures més contingents” que evitin els desplaçaments de les persones al treball si no és estrictament necessari.

Actualment hi ha set casos positius per coronavirus entre la plantilla de l’Ajuntament de Barcelona: una treballadora d’una guarderia municipal, dues persones de l’àrea d’Ecologia Urbana, dues més de l’àrea econòmica, una de l’àrea jurídica i una més del cos de Bombers de Barcelona, la qual cosa ha provocat l’aïllament preventiu d’unes 170 persones, entre elles l’alcaldessa, Ada Colau, i els regidors Jaume Collboni, Janet Sanz, Jordi Martí, Rosa Alarcón i Montse Ballarín.

Obres paralitzades

El tinent d’alcalde ha informat que el consistori ha parat un total de 72 obres que s’estaven duent a terme fins ara a l’espai públic, equipaments municipals i promocions d’habitatge, i ha parat totes les obres privades, de les quals s’han suspès els terminis d’execució establerts en les llicències i permisos municipals durant el termini de vigència de l’estat d’alarma.

Quant als serveis socials, s’ha garantit l’alimentació de les persones vulnerables amb 1.200 menjars a domicili, i han continuat els operatius als tres centres de primer acolliment, en un dels quals s’ha produït un cas positiu de Covid-19, la qual cosa ha obligat a prendre mesures de prevenció.

El Servei d’Ajuda a domicili (SAD) i l’atenció d’urgència a dones víctimes de violència masclista s’ha mantingut operatiu, el servei municipal de teleasistencia s’ha reforçat i ha començat a fer un seguiment actiu dels 100.000 usuaris, i el Centri d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) –que funciona durant les 24 hores del dia– s’ha reforçat amb vuit persones més.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes