ERC defensa l’actuació de Bosch davant els casos de presumpte assetjament sexual del seu excap de gabinet

Assegura que hi ha aspectes interns a millorar en els protocols i que hi haurà espai per fer "autocrítica"

Publicitat

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha reivindicat aquest dilluns haver actuat de forma “contundent” davant del presumpte cas d’assetjament sexual del cap de gabinet de la conselleria d’Exteriors. En roda de premsa, Vilalta ha apuntat que l’alt càrrec va ser cessat fa un mes i mig i que el partit el va suspendre de militància. La republicana ha argumentat que davant la situació de “gravetat” es va decidir apartar el cap de gabinet i obrir-ne un expedient intern a ERC. Vilalta ha explicat que avalen la decisió del conseller Bosch d’apartar l’alt càrrec i ha apuntat que es va prendre conjuntament. Ha dit que hi ha aspectes interns a millorar en els protocols i que hi haurà espai per fer “autocrítica”.

En concret, la portaveu d’ERC ha argumentat que “segur que les coses s’haguessin pogut fer millor en algun dels moments del procés intern” però ha ressaltat que la resolució del cas a data d’avui ha estat “la més contundent”. Ha afegit que la decisió ha estat més “contundent” que fins i tot com poden ser els protocols de la Generalitat perquè potser “no s’hauria pogut adoptar” (la mesura).

Fonts d’ERC han explicat que la situació donada per l’actitud del cap de gabinet es va conèixer “oficialment” a finals de desembre, tot i que les sospites van començar a arribar a principis de desembre. A principis del mes, però, no hi havia “prou indicis” per iniciar l’expedient intern que sí que es va poder obrir abans de Nadal. L’organització preveu que a finals de mes es pugui tancar l’expedient per extreure’n unes conclusions i accions.

La republicana ha evitat respondre quan li han preguntat sobre les informacions publicades per un mitjà que apunten que el conseller Bosch s’hauria plantejat reubicar el cap de gabinet abans de decidir cessar-lo. Vilalta s’ha remès al que va “acabar passant” i ha dit que la decisió es va prendre conjuntament.

Al marge de deixar constància que davant la situació de gravetat ERC “ha actuat”, s’han mostrat compromesos en la lluita per eradicar les situacions masclistes i han ofert solidaritat a les víctimes afectades. Vilalta ha titllat els fets “‘intolerables” i ha lamentat que ERC no sigui “immune” a aquestes situacions perquè la societat “encara és masclista”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes