Unicef demana “protecció urgent” per als infants després de l’escalada migratòria entre Turquia i Grècia

"Ja sigui al mar, als passos fronterers o a les zones afectades per conflictes dels quals estan fugint, els nens són les primeres víctimes"

El Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) ha demanat “protecció urgent” per als nens migrants i refugiats, i ha recordat la vigència de compromisos internacionals que obliguen a protegir els menors “sense importar qui son o d’on venen”.

Publicitat

“Ja sigui al mar, als passos fronterers o a les zones afectades per conflictes dels quals estan fugint, els nens són les primeres víctimes”, ha subratllat la directora regional de l’Unicef a Europa i a l’Àsia Central, Afshan Khan, que ha lamentat la mort d’un nen que viatjava en una embarcació que va bolcar dilluns davant de l’illa grega de Lesbos.

Khan ha advertit que hi ha 575.000 nens que s’han desplaçat per la violència a la regió siriana d’Idlib i que, dels milers de persones que hi ha a la frontera entre Turquia i Grècia, “s’estima que el 40 per cent són dones i nens”. “Els estats han de fer tot el possible per evitar danys contra els més innocents”, ha afegit.

En aquest sentit, ha reclamat “solucions conjuntes” dels líders polítics i “accés segur a la protecció internacional i a l’asil” per als qui fugen de la violència, en plena polèmica per la decisió de Grècia d’interrompre les tramitacions de les sol·licituds d’asil com una mesura de dissuasió.

Khan ha subratllat que no és l’hora “d’accions i declaracions que inciten a la xenofòbia o fomenten la discriminació”, sinó de la “solidaritat europea” amb Grècia i Turquia, en la mesura en què “cap estat pot gestionar sol els fluxos de refugiats i migrants”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes