Barcelona és la segona ciutat portuària més atractiva en logística a Europa

Segons l'Índex Europeu d'Oportunitats Logístiques Portuàries de Savills

Publicitat

Barcelona s’ha convertit en el segon port més atractiu d’Europa, després de Rotterdam (Països Baixos), per a la inversió en logística, segons l’Índex Europeu d’Oportunitats Logístiques Portuàries de Savills, en el qual Barcelona obté 94,33 punts.

La consultora immobiliària ha sostingut que el creixement del comerç internacional ha augmentat la capacitat del Port de Barcelona en un 70% en els últims cinc anys, ha informat en un comunicat aquest dimarts.

El tercer lloc del rànquing l’ocupa València, amb 89,93 punts, i on els lloguers ‘prime’ del port ronden els 4,5 euros per metre quadrat i mes, després d’haver experimentat una pujada del 13% en els últims tres anys.

Tot i això, continua per sota del preu de Barcelona, on les rendes s’han incrementat un 14% en el mateix període de temps i se situen en set euros mensuals per metre quadrat.

La directora del departament Industrial-Logístic de Savills Aguirre Newman Barcelona, Gloria Valverde, ha explicat que la consolidació de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del port de Barcelona, l’escassa disponibilitat a la zona centre i el nivell de rendes està afavorint la consolidació d’altres zones i la creació de noves centralitats pels principals corredors logístics.

“Aquesta situació potencia l’interès dels inversors al nostre territori perquè ofereix rendibilitats comparativament més altes en comparació amb altres ciutats europees”, ha afegit.

En l’índex que ha elaborat Savills també hi ha Algesires en vuitena posició, amb 76,41 punts, fet que converteix Espanya en l’únic país que compta amb tres ciutats en el rànquing europeu, per sobre d’Alemanya i d’Itàlia, que sumen dues ciutats cadascuna.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes