Missatge apocalíptic de l’OMS

"Quants països tenen plans per tenir llits d'hospital, ventiladors, subministrament d'oxigen, capacitat de laboratori?"

Bruce Aylward, cap de la missió d’experts de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Xina que ha visitat diverses ciutats per analitzar l’evolució del brot del coronavirus Covid-19, ha assenyalat que el país asiàtic està controlant l’epidèmia i que la resta del món encara “no està a preparat”.

Publicitat

“L’unànime conclusió de l’equip és que la Xina ha canviat el curs del brot dins del país. Allò que era un ràpid creixement, s’ha estabilitzat i s’ha reduït més del que es podia esperar si haguéssim observat les dinàmiques naturals d’aquests casos. Centenars de milers de casos s’han previngut gràcies a aquesta intervenció agressiva”, ha dit Aylward en roda de premsa.

De fet, l’expert ha recomanat que en comptes de debatre sobre si el coronavirus és o serà una pandèmia, el que haurien de fer la resta de països és copiar les estratègies que han funcionat a la Xina. “Quants països tenen plans per tenir llits d’hospital, ventiladors, subministrament d’oxigen, capacitat de laboratori?”, s’ha preguntat.

Aylward ha enumerat cinc estratègies de la Xina que s’han “criticat” per neutralitzar el brot, entre les quals la restricció de moviments a Wuhan, epicentre del brot; “reorientar” tota la maquinària estatal envers la contenció; l’ús de dades per localitzar cada contacte; hospitals especialitzats en la lluita contra el Covid-19 o un tractament científic “molt àgil”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes