Asens posa data al referèndum d’independència

Creu que serà "aquesta dècada"

El president del grup parlamentari d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, considera que hi haurà un referèndum sobre la independència de Catalunya al llarg d'”aquesta dècada”.

Publicitat

En una entrevista a El Periódico, Asens ha sostingut que seria important reconèixer Catalunya com un subjecte polític i ha advertit que la relació que es produeixi durant aquest període de temps farà que augmenti o disminueixi aquesta demanda de la ciutadania catalana.

També ha augurat que el referèndum sobre la independència de Catalunya i un altre sobre la monarquia a nivell estatal arribaran simultàniament: “Quan es donin les condicions per fer-ne un es donaran les condicions per a l’altre”.

Quan li han preguntat per una reforma del Codi Penal que permeti als líders independentistes sortir de la presó, Asens ha assenyalat que aquesta via no només vol “la llibertat dels presos”, sinó blindar l’exercici d’un dret fonamental com el de manifestació o protesta.

Creu que aquesta reforma es podria aprovar durant els propers mesos i beneficiar els presos abans de final d’any perquè, segons el diputat dels comuns, hi ha voluntat política: “Ens hem de posar d’acord amb el PSOE en la fórmula concreta. Ja sigui una proposició de llei o de projecte de llei”.

Ha sostingut que es tracta de la legislatura del diàleg, negociació i acord i que la posició que hauran de defensar en la taula de diàleg serà la del Govern central, no pas la dels comuns ni la d’Unides Podem.

Ha assegurat que l’encaix entre comuns i Podem pateix tensions perquè hi va haver una confluència que no es va fer de manera satisfactòria i ha defensat que l’horitzó ideal seria construir un únic subjecte català com ho va ser en el seu moment el PSUC.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes